"Speranța trebuie să rămână mereu speranță. Nu trebuie să se transforme niciodată în convingere."

duminică, 5 august 2012

Al doilea aur la Olimpiada!

A doua medalie de aur a Romaniei la Jocurile Olimpice, editia 2012, dar si al doilea aur olimpic din cariera pentru aceasta fata extraordinara, de nepretuit. Sandra Izbasa a devenit astazi campioana la sarituri, devansand-o, de exemplu, pe campioana mondiala McKayla Maroney.


Nu stiu daca sunteti la curent cu rezultatele sportive ale Romaniei in ultimul timp, dar cred ca ati auzit cu totii de aurul pe care l-a luat Sandra la sol, la Olimpiada de la Beijing de acum patru ani. Ei bine, ca o adevarata campioana, ea a tinut sa isi pastreze renumele si a mai luat astazi un aur, la sarituri. Am avut mari emotii, trebuie sa o spun, privind intrecerea de gimnastica la TV, pentru ca Izabasa a sarit ultima, iar sportiva americana, aflata atunci pe locul 1, avea un punctaj bun, dar nu imposibil de batut. Singurul problem a fost faptul ca americancele au primit anul acesta la Londra note foarte mari, parte datorita efortului si talentului lor cu adevarat extraordinar, dar parte datorita unei 'forte nevazute' sau asa ceva. Am vazut exercitii ale sportivelor din SUA care nu se ridicau la nivelul celor ale gimnastelor din Rusia, de exemplu, dar primeau punctaje mai mari.

In fine, nu oi fi eu cea mai mare cunoscatoare a gimnasticii, insa dupa sariturile Sandrei, desi a doua fusese putin topaita, iar ea nu parea prea increzatoare in posibilitatea castigarii titlului, mi s-a parut ca a fost mult mai buna decat Maroney, care a terminat una dintre sarituri in fund. Exact! Dar asta nu a contat prea mult, pentru ca ea a devansat-o pe rusoaica, de exemplu, care, desi iesita din covor prima data, le aterizase pe amandoua in picioare. Oricum, arbitrii au fost corecti de aceasta data. In momentul afisarii rezultatelor, camerele stateau pe McKayla. Noroc cu unul dintre antrenorii Romaniei, care, razand si ridicand bratele in aer, a trecut prin cadru pentru a o imbratisa pe Sandra. Atunci am stiut ca totul a fost drept. Bravo, Sandra!

Oricum, continuati sa fiti cu ochii pe Londra! Sandra mai are finala de la sol, impreuna cu Catalina Ponor, iar Cata si Simona Bulimar au si finala de la barna in cursul zilelor urmatoare. Ce pot sa zic mai mult decat, tot asa si la mai mare! ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu