"Speranța trebuie să rămână mereu speranță. Nu trebuie să se transforme niciodată în convingere."

miercuri, 8 august 2012

Super-oameni pentru super-oameni!

Destinul aproape inevitabil al campionilor uitați, al supra-oamenilor care înfrâng oboseală, durere și orice instabilitate de orice gen pentru a aduce o bucurie țării lor. Mulți au reușit să facă asta pentru România, și mulți au fost uitați după foarte puțin timp. Asta pare să fie mentalitatea, întărită chiar de știrile și articolele pe care le întâlnim în fiecare zi prin ziare și reviste.

Dar hai să sărim peste discuția asta pe care am auzit-o de nenumărate ori, dar în legătură cu care nimeni nu încearcă să facă nimic. Una dintre aceste valori provenite din România este Florica Lavric, vicecampioană mondială si campioană olimpică de canotaj. Bineînțeles că dacă facem un sondaj foarte rapid pe străzi, mai nimeni nu o să recunoască numele. Doamna Lavric a renunțat la lupta competiționala cu adversarele, însă și cu numeroși alți factori, și din păcate a fost aruncată pe nedrept într-o alta, mai dură și mai crâncenă decât orice altceva: lupta cu cancerul.

Situația financiară nu îi permite însă 'luxul' de a se însănătoși. Ceea ce înseamnă că noi am putea face o pauză de la activitățile noastre de zi cu zi, pentru a întinde o mână de ajutor unuia dintre oamenii care au pus, până la urmă, România pe harta Europei și a lumii. Cei care au dat start acestei campanii, ca să zic așa, sunt Mircea Badea și Victor Ciutacu, doi oameni pe care zic să îi apreciem și să îi lăudăm puțin pentru ceea ce fac, în loc să îi criticăm aiurea-n tramvai și să îi acuzăm de lucruri ireale, până la urmă. Ei organizeaza o licitație umanitară, în sprijinul campioanei olimpice de altădată.

Așa că, dați-i drumul! Lăsați-vă la budigăi și treceți la fapte! Sau mă rog, putem sări peste prima parte. Să lăsăm onoarea protagoniștilor. ;)


Acum vă las cu superba piesă a trupei Muse, 'Survival', melodia oficială a Jocurilor Olimpice de anul acesta. Interesant cum aceasta se potrivește perfect cu povestea de mai sus...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu