"Speranța trebuie să rămână mereu speranță. Nu trebuie să se transforme niciodată în convingere."

joi, 16 august 2012

Cele mai bune personaje din filme și seriale TV - Partea a II-a

Acum puțin timp, am început pe acest blog o listă cu personajele mele din filme și seriale TV. După cum ziceam și atunci, nu aș spune niciodată nu unei vizite la cinema sau unei seri ca între fete când putem viziona în pace un serial amuzant sau, din contră, unul emoționant.

În post-ul de prin luna iulie, menționam primele cinci mari personaje din astfel de producții. Chiar acum, sunt aici cu următorii cinci. Din nou vă spun, ordinea este aleatorie.


6. Stacee Jaxx (Rock pentru totdeauna)
- Interpretat de Tom Cruise -

Iată că după Lestat de Lioncourt, un alt personaj interpretat de Tom Cruise își face loc în această listă. Faimosul star rock este vocalistul trupei Arsenal, dar care se hotărăște să își înceapă o carieră solo. Deși iubit de marea majoritate a publicului, Stacee duce o viață neconvențională care are în centru muzica, alcoolul și sexul. Tom Cruise m-a lăsat gură-cască atât pe mine, cât și pe mulți alți oameni odată cu acest film. Dacă eram obișnuiți deja cu talentul său actoricesc, acum am putut observa și un talent muzical extraordinar. După cum a spus-o și regizorul Adam Shankman, Cruise este o combinație genială între Axl Rose, Keith Richards și Jim Morrison. Ca să nu mai spun că a fost și foarte sexy în această peliculă!


7. Matthew Poncelet (Culoarul morții)
- Interpretat de Sean Penn -

Înainte să încep, trebuie sa menționez faptul că la începutul filmului nu îmi plăcea absolut deloc de Sean Penn, însă după acest rol superb, pot să spun că sunt o adevărată admiratoare a lui. El joacă rolul lui Matthew Poncelet, un deținut periculos care urmează să fie executat. Sora Helen Prejean este o călugăriță care devine mentorul spiritual al acestuia în ultimele sale zile. Sub îndrumarea ei, Matthew se confruntă cu demonii interiori și începe să își arate adevărata față. Unul dintre cele mai bune roluri pentru unul dintre cei mai mari actori, în opinia mea. Filmul, dar mai ales acest personaj, m-a emoționat cu adevărat, și pot să spun că este unul dintre cele pe care le-aș revedea oricând.


8. Alex Bernier (Devoratorul de păcate)
- Interpretat de Heath Ledger -

Alex Bernier este probabil unul dintre rolurile mai puțin cunoscute ale regretatului Heath Ledger, cu siguranță unul dintre actorii mei favoriți, la fel cum 'Devoratorul de păcate' este un film mai puțin popular. Ei bine, mie mi s-a părut un subiect întunecat, cu un protagonist construit foarte bine, peste care a fost revărsat talentul de netăgăduit al lui Ledger.
Alex Bernier este un preot nefericit și deziluzionat, membru al ordinului religios al Carolingienilor, specializat in lupta împotriva demonilor. Premisa filmului este aceea că există și alte moduri de a ajunge în Rai în afară de cele promovate de Biserica Catolică. Un exemplu este un astfel de devorator de păcate, care salvează oamenii și le înlesnește accederea către Paradis. Deși controversat, din punctul meu de vedere filmul are o abordare interesantă, o acțiune bună și un final neașteptat, totul culminând, după cum am mai spus-o, cu personajul principal.


9. Hannibal Lecter (Tăcerea mieilor, Dragonul roșu, Hannibal)
 - Interpretat de Anthony Hopkins -

Geniul sofisticat și magnific, psihiatru, dar și canibal, întâlnit în scris în romanele lui Thomas Harris și în ecranizare, în interpretarea magistrală a lui Anthony Hopkins. Narcisist, șarmant și cultivat, Dr. Lecter îi ucide pe cei lipsiți de maniere sau de bun gust. Deși este rafinat și manierat, în caracterul său se poate observa un sadism fără margini, oglindit, evident, în modul său de operare. Este situat undeva deasupra criminalilor obișnuiți, deoarece nu este nici psihopat, dar nici sociopat, așa cum tind unii să spună. Toate filmele cu Anthony Hopkins în acest rol sunt foarte bune și profunde, și le recomand cu drag.


10. Chandler Bing (Friends)
- Interpretat de Matthew Perry -

În regulă, știu că e cam abruptă trecerea de la Dr. Hannibal Lecter la Chandler Bing, însă m-am gândit că după genii criminale și oameni cu destine întunecate, merită să ne destindem puțin cu unul dintre personajele mele preferate din cel mai celebru sitcom de până acum.
Chandler este fiul unui travestit și al unei scriitoare de romane erotice. Este cunoscut mai ales pentru sarcasmul său și atitudinea sardonică chiar față de prietenii săi. El însuși recunoaște însă că umorul a devenit un sistem autodefensiv. 
Deși este greu să aleg dintre cei șase magnifici din serialul Friends, cred totuși că Chandler, alături de cel mai bun prieten Joey, sunt personajele memorabile, care nu au cum să nu ne pună un zâmbet pe buze în zilele triste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu