"Speranța trebuie să rămână mereu speranță. Nu trebuie să se transforme niciodată în convingere."

luni, 23 iulie 2012

Cele mai bune personaje din filme si seriale TV - Partea I

Dupa cum probabil am spus-o deja, sunt o fana a filmelor si serialelor TV. Nu voi spune niciodata 'nu' unei ecranizari bune, fie ea pe micul sau pe marele ecran. Aici este lista mea cu cele mai bune zece personaje din filme sau seriale, evident, din punctul meu de vedere. Atentie insa, ele sunt intr-o ordine aleatorie.


1. Lee Dae Gil (Vanatorii de sclavi)
- Interpretat de Jang Hyuk -

Lee Dae Gil este un personaj complex, deloc comun dramelor istorice coreene, greu de incadrat intr-un tipar anume. Tanar nobil transformat printr-o intoarcere nefasta a destinului intr-un luptator neinfricat, cel mai faimos vanator de sclavi din tinut. Personajul, construit extraordinar, atrage prin dualitatea sa, lupta interioara intre bine si rau putandu-se observa in toate actiunile sale. Alaturi de camarazii sai, putem observa un barbat puternic, impunator, ferm, inspirand forta si masculinitate. La polul opus, se intrevede sufletul sensibil, tanjind inca dupa unica iubire, Un Nyun.
Jang Hyuk interpreteaza acest personaj dificil intr-un mod exceptional, expresivitatea sa, intensitatea trairilor si scene de lupta foarte bune conturand trasaturile unice ale acestuia.


2. Gregory House (Doctor House)
- Interpretat de Hugh Laurie -
Cine nu il stie pe mizantropul, cinicul si narcisistul Doctor House din drama medicala cu acelasi nume? Un personaj fascinant care iese cu usurinta in evidenta, siret si extraordinar de inteligent, gasind o adevarata placere in a-si ironiza colegii si nu numai. In relatia cu pacientii, foloseste metode neortodoxe si tratamente neconventionale. Criticii l-au descris ca fiind irascibil, inversunat, tafnos, non-comformist, anarhist, sociopat si iritabil.
O fi el asa, dar este cu siguranta unul dintre cele mai indragite personaje din serialele TV.

3. Lestat de Lioncourt (Interviu cu un Vampir)
- Interpretat de Tom Cruise -

Trebuie sa spun ca nu sunt neaparat pasionata de cartile si filmele cu vampiri. Insa scrierile lui Anne Rice, impreuna cu ecranizarea primului roman, Interviu cu un Vampir, intra usor in topul preferintelor mele. 
Lestat de Lioncourt joaca rolul anti-eroului in majoritatea cartilor din seria Cronicile Vampirilor. Indraznet, pasionat si sfidator, vanitos si preocupat de hainele scumpe si elegante. Ii place atentia si iubeste sa fie pe scena, atat ca actor, cat si ca star rock. Tanar inteligent, este uneori hartuit de intrebari filosofice si are momente pe parcursul cartilor cand arata o puternica latura altruista.
In Interviu cu un Vampir, unde actiunea este vazuta prin ochii lui Louis, un tanar transformat de Lestat in vampir, el apare ca fiind charismatic, interesant, insa si egoist si chiar crud, ucigand fara niciun fel de remuscare.


4. Jack Sparrow (Piratii din Caraibe)
- Interpretat de Johnny Depp -

Aici cred ca prea multe cuvinte ar fi de prisos. Cu totii il cunoastem pe celebrul capitan Jack Sparrow, escroc care isi foloseste istetimea nativa si inselaciunile pentru a-si atinge scopurile. Perspicace si inteligent, dar si foarte bun la manuirea sabiei, Sparrow incearca de obicei strategia negocierii non-violente sau intoarcerea inamicilor unul impotriva celuilalt. Sarmant si charismatic, dar cu o pasiune imensa pentru rom, Jack Sparrow este cu siguranta unul dintre personajele memorabile din cinematografia contemporana.


  5. Francis Dolarhyde (Dragonul Rosu)
- Interpretat de Ralph Fiennes -

Criminalul in serie si antagonistul cartii Dragonul Rosu, scrisa de Thomas Harris, si mai apoi al ecranizarii. Fiind supus in copilarie unor abuzuri atat emotionale, cat si fizice, Dolarhyde incepe sa prezinte comportamente violente, torturand animale inca de la o varsta foarte frageda.
Adevarata lui poveste incepe insa odata cu descoperirea tabloului 'Marele Dragon Rosu si Femeia Imbracata in Raza de Soare', atunci cand barbatul incepe sa prezinte simptome comune bolii personalitatilor multiple. Isi tatueaza un dragon pe spate si incepe sa creada ca doar omorand se poate identifica in totalitate cu acesta. Francis se indragosteste la un moment dat de Reba, colega sa oarba, pe care aceasta entitate suprarealista il obliga sa o ucida.
In film, Ralph Fiennes da viata acestui personaj cu atat talent si atata expresivitate, evidentiind superb conflictul interior dintre bine si rau, dintre lumina si intuneric, dintre barbatul sensibil si criminal. Este un film pe care il recomand, nu pentru geniul lui Anthony Hopkins, ci mai ales pentru acest actor extraordinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu