"Speranța trebuie să rămână mereu speranță. Nu trebuie să se transforme niciodată în convingere."

marți, 17 iulie 2012

Rock pentru totdeauna (2012)


La mijlocul anului 2012, regizorul Adam Shankman, pe care il cunoasteti probabil din Step up sau Hairspray, sau poate chiar din juriul si echipa de coregrafi a emisiunii Crezi ca stii sa dansezi, aduce pe marile ecrane filmul Rock pentru totdeauna, o senzationala adaptare a piesei cu acelasi nume de pe Broadway.

Filmul spune povestea tinerei Sherrie, frumoasa si talentata, care il intalnesti din intamplare pe Drew pe Sunset Street, amandoi cautand calea spre succes. Drew lucreaza la The Bourbon Room, un celebru bar rock. Iubirea lor plina de peripetii este exprimata pasional pe ritmurile ametitoare ale legendelor muzicale ca Def Leppard, Joan Jett, Journey, Foreigner, Bon Jovi, Night Ranger, REO Speedwagon, Twisted Sister, Poison, Whitesnake si multi altii.

Eu am fost la acest film cu o zi dupa premiera (din pacate am ratat-o), si trebuie sa spun ca desi ma dusesem doar pentru muzica buna si actorii extraordinari, m-a captivat si firul povestii. Desi poate fi considerata o idila clasica la inceput, ritmurile placute si personajele construite exemplar o transforma intr-o poveste energica si plina de viata, care va vor face sa vreti sa cantati sa dansati impreuna cu protagonistii.

Bineinteles ca si actorii au fost foarte importanti in acest cadru. Ii avem pe Julianne Hough si pe debutantul Diego Boneta in rolurile principale, ale caror chimie este evidenta inca de la prima aparitie pe ecran. 'Underdogs', cum chiar ei s-au descris intr-un interviu, au in jur o echipa de actori consacrati si cu mult mai multa experienta.

In primul rand, avem un Tom Cruise extraordinar in rolul superstarului Stacee Jaxx, vocalistul trupei Arsenal care urmeaza sa isi inceapa cariera solo. M-a impresionat la el nu numai felul in care a interpretat un rockstar care duce o viata constand in sex, droguri si alcool, dar si vocea foarte buna. Chiar regizorul Adam Shankman a spus ca Tom "are cu siguranta o voce fantastica" si ca "este o combinatie extraordinara de Axl Rose, Keith Richards si Jim Morrison".

O putem vedea apoi pe frumoasa Catherine Zeta-Jones in rolul Patriciei Whitmore, personajul negativ, sotia primarului, care vrea sa inchida The Bourbon Room, dar care ascunde un secret neasteptat. Alec Baldwin si Russell Brand sunt proprietarul, respectiv managerul barului, care au o poveste interesanta de asemenea. Paul Giamatti joaca rolul lui Paul Gill, managerul lui Stacee, pe cand Malin Akerman ii da viata lui Constance Sack, o jurnalista de la revista Rolling Stone care se indragosteste de star.

Mie personal mi-a placut foarte mult filmul, deoarece actorii au fost neasteptat de buni, iar muzica extraordinara, avand in vedere ca acesta este genul meu preferat. Asadar, va las cu Tom Cruise in rolul lui Stacee Jaxx, interpretand melodia 'Wanted dead or alive', hit al formatiei mele favorite, Bon Jovi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu