"Speranța trebuie să rămână mereu speranță. Nu trebuie să se transforme niciodată în convingere."

joi, 19 iulie 2012

Favoriti la Jocurile Olimpice - Camille Lacourt


Nu vorbesc aici despre favoritii la medalia de aur neaparat, ci mai curand despre sportivii mei favoriti pe care ii putem urmari din 27 iunie la Londa, la Jocurile Olimpice. Chiar si asa insa, inotatorul de mai sus se incadreaza lejer in ambele categorii.

Camille Lacourt s-a nascut pe data de 22 aprilie 1985 la Narbonne, in Franta. A invatat sa inoate la varsta de 5 ani, insa a inceput antrenamentele zilnice la 15 ani, in cadrul clubului CN Marseille. Din 1995 este antrenat de Romain Barnier si concureaza la proba de Spate, 50m, 100m si stafeta 4x100m. La Budapesta in 2010 a devenit triplu campion european, urmand sa isi confirme valoarea la Campionatele Mondiale de la Shanghai,  din 2011, unde a luat medalia de aur la 100m, si argintul la 50m. Camille nu a concurat in 2008 la Jocurile Olimpice din cauza unei accidentari la spate.

Din punctul meu de vedere si nu numai, Camille Lacourt este un inotator foarte puternic, un atlet adevarat care pare sa castige usor, facand cursele sa para simple si la indemana oricui. Este unul dintre sportivii mei preferati de anul acesta de la Jocurile Olimpice si chiar sper sa il vad cat mai sus pe podium, pentru ca e evident ca este capabil si ca merita un asemenea rezultat in cariera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu